aug 242012
 

Sinds twee weken logeren er 5 ransuilen in een boom achter onze tuin. Ransuilen zijn grote uilen die zo’n 35 cm lang kunnen worden met een vleugel spanwijdte van 85 cm. Als ze volwassen zijn hebben ze opvallende oorpluimen. Op mijn foto staat een jonge uil, nog zonder pluimen.

Zo te zien zijn er vier jongen en een ouder (de moeder dus). ‘s-Avonds om een uur of negen maken ze zich klaar voor de jacht. De jongen vliegen meestal twee aan twee, nog vrij laag, en moeder houdt een oogje op ze. De eerste keer dat ik haar zag was ze op de uitkijk gaan zitten, bovenop ons Velux dakraam dat open stond. Ze komt ook wel eens even in de lijsterbes in onze tuin zitten.

Sinds maandag dus zitten we elke avond naar ze te kijken. Het koken schiet er soms bij in, dan ben ik laat thuis, wil ik snel wat maken en dan kijken naar de ransuilen.

Daardoor heb ik het gemak van de tortilla wraps ontdekt.  Verhit die even aan beide kanten op de vlakke gril, en vul met wat restjes komkommer, salade, tomaat, paprika, peper, etc. Gebruik een goede chutney voor wat extra smaak en wat restjes vlees in de vulling. Oprollen en eten maar. Het is nog gezond ook, vrijwel vetloos en volgt de schijf van vijf.

  2 Responses to “Ransuilen en wraps”

  1. Ik moet eerlijk bekennen dat vijf ransuilen in mijn tuin ook bij mij het voedsel naar het tweede plan zou schuiven. Wat is er mooier dan het aanschouwen van beestjes die hun maaltijden bijeen scharrelen?

  2. Dat is wel heel bijzonder, vijf ransuilen in/bij je tuin. Mooie foto!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)