sep 232010
 

Voorgerecht voor twee personen.

Voor de garnering gebruiken we siroop van port en gekaramelliseerde walnoten.

portsiroop

  • 350 ml rode port
  • 1/2 steranijs en 1/2 kaneelstokje
  • 3 el suiker

Verhitten en zover laten inkoken tot het stroperig is. Kruiden verwijderen.

gekaramelliseerde walnoten

  • 60 gram walnoten
  • 1 el boter
  • 2 el suiker

Voorzichtig suiker en boter verhitten, totdat alles is gesmolten. Walnoten toevoegen en blijven roeren tot ze een bruin korstje hebben. Af laten koelen op bakpapier. Pas op: gesmolten suiker is erg heet en je kunt je er makkelijk aan branden.

Verder een paar stukjes witlof, die door de olijfolie zijn gehaald.

  • paar blaadjes witlof
  • 1 el olijfolie

Per persoon twee vijgen, 3/4 open gesneden. Op elke vijg een plakje geitenkaas leggen. Een aantal minuten onder de gril, totdat de kaas begint te smelten.

  • 4 vijgen
  • 4 plakjes van een zachte, romige en niet te pittige geitenkaas

Als de kaas gesmolten is, de borden verder opmaken met wat witlof, walnoten en de portsiroop.

Naar een recept uit "Foodies", sept. 2010. Niet moeilijk, lekker, en heel goed lang van te voren voor te bereiden. Dus ideaal voor een etentje.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)