apr 052010
 

Benodigd: een vierkant bakblik van 21,5 bij 21,5 cm (Dille & Kamille). De oven voorverwarmd op 190 graden.

  • 10 witte AA asperges, geschild, en hardste uiteindjes verwijderd;
  • 2 kleine sjalotten, fijngehakt;
  • 8 bladeren van de daslook, heel goed gewassen en in reepjes;
  • 1 el olijfolie;
  • rol bladerdeeg (AH);
  • 4 eieren;
  • 2 dl slagroom;
  • 75 gr geraspte gruyere kaas;
  • wat zout en peper;
  • boter, bloem.

Beboter de bakvorm, en bestuif met een beetje bloem. Bekleed met het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg.

Smoor de sjalotten glazig in de olijfolie. Voeg de daslook toe en laat een beetjes slinken. Leg dit mengsel op de taartbodem van bladerdeeg. Hier boven op de asperges. Klop een mengsel van de eieren en de room goed los. Roer er de kaas door, en een beetje peper en zout. Schenk dit over de asperges.

Bak de taart ongeveer 35 minuten in de oven.

Heerlijk! Ik maakte een tweede versie met verse knoflook en lente-ui in plaats van de daslook en de sjalot. Smaakte ook heel lekker, maar het is duidelijk anders (en minder verfijnd).

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)