jul 062009
 

Scallopine al Limone

Nog een Italiaanse klassieker, voor de verandering gemaakt met varkenshaasje in plaats van het gebruikelijke kalfsvlees. Voor twee.

  • 1 varkenshaasje van 250 gram
  • sap van 1 citroen
  • peper en zout

Snij de varkenshaas horizontaal in drie dunnere lapjes. Leg elk lapje tussen plastic folie en klop ze nog dunner met een vleesklopper of een deegrol. Ze zijn nu een stuk groter en maar een paar millimeter dik. Snij ze in twee. Ik had zes lapjes. Marineer ze een uurtje in het citroensap.
Haal ze eruit en dep droog. Een beetje zout en zwarte peper er over.

  • 50 gram boter
  • 3 eetlepels olie
  • 1 eetlepel bloem

Smelt de boter en de olie in een grote koekenpan tot het bruist. Roer dan de bloem er door heen. Zet iets lager en zorg dat de boter niet te bruin wordt. Leg de lapjes er in en bak ze aan beide kanten tot ze een bruin korstje van de bloem hebben. Dat gaat vrij snel. Dien op met schijfjes citroen (of limoen).

Het kombineerde goed met de kapucijners met pancetta, gebakken ui en geitenkaas.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)