sep 172009
 

Sam Gewissies stooft ergens onderweg "In de ban van De Ring" twee konijntjes in een pot met ter plekke gevonden kruiden, en droomt daarbij ervan hoe hij het recept thuis in de Gouw zou hebben gemaakt — met aardappeltjes. Dat was een beetje de inspiratie voor dit maal, dat ik woensdag maakte.

We kochten woensdag boutjes van het konijn bij de poelier op de markt. Eén mooie bout per persoon is voldoende. Goed droog deppen en voorzien van een beetje zout en peper. Aanbraden (in een zware pan) in een mengsel van een beetje boter en olijfolie, tot ze lichtbruin zijn. Dan een handvol (verse) schoongemaakte zilveruitjes er bij, en die ook nog even laten meebraden. Dan een kwart bosje verse dragon, wat naaldjes rozemarijn en een beetje tijm uit de tuin toevoegen. Scheutje water er bij en de deksel op de pan en een uurtje laten sudderen. Na een half uur de boutjes keren.

Deksel van de pan en het vocht bijna helemaal op een hoog vuur inkoken. Opgediend met kleine spruitjes (de eerste van het seizoen; ook van de markt), de zilveruitjes en in ganzenvet gebakken aardappeltjes.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)