dec 102009
 

Van een rond taartje is de inhoud πr2h, en als ik de diameter (=2r) kleiner wil hebben dan moet ik (wil het oog) de hoogte h ook nog proportioneel kleiner maken. Dus van het beslag van mijn chocoladecake uit de vorm van 24 cm doorsnede (zie eerder recept) kon ik niet zo maar twee taartjes van 15 cm doorsnede maken, ik hield wat over. Ook werden de taartje in de oven iets te hoog en rezen ze boven de rand van de vorm uit. Was gelukkig niet zo erg.

Terwijl de inhoud dus iets kleiner is geworden, heb je meer oppervlak om te besmeren met chocolade pasta (die berekening laat ik maar achterwege). Dus daar is wat meer van nodig. Ik maakte de helft van witte chocolade, maar juist die bleek lastig dun te smeren, daar heb je echt zeker 25% meer van nodig.

Afijn, taartjes zijn toch geslaagd, en die gaan nu de (nieuwe) vriezer in voor later.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)