jun 022008
 

Met dit weer is iedereen aan de salade. Huize Ooijer dus ook, en laat ik beginnen met het beschrijven van de dressing. Die bestaat uit 40 gram geroosterde en daarna fijngemalen pijnboompitjes, met balsamico-azijn, walnoot- en olijfolie, een schepje lekkere mosterd, en tenslotte, optioneel, wat knoflook. Allemaal in de keukenmachine. Yummie.

Vervolgens mag de sla-centrifuge weer een keer van stal, want al die kruiden uit eigen tuin hebben het ongemak dat de beestjes er lekker door kunnen lopen en dat we die toch even echt goed willen wegspoelen. Little gem uit de supermarkt, rucola en basilicum uit de tuin. Eerst schoon- en droog maken, schep dan door elkaar met restjes vleeswaren: bresaola en pata negra, en nog eens een flinke hand geroosterde pijnboompitten. Leg er aardbeien bij die in de balsamico hebben gelegen met een flinke dot zwarte peper.

Neem twee gerookte kipfilets, of doe liever zoals ik: rook ze zelf. Een minuutje of twintig normaal, maar op mijn elektrische pitje in de tuin een half uurtje. Intussen kook en bak ik wat krieltjes. Maak het bord op, en doe ook wat dressing over de kip.

Wij waren erg tevreden. Zowel gisteren als vandaag had er wat strooisel van pecorino of parmezaan over gekund, een kwestie van smaak.

Morgen ga ik niet roken, maar stomen. Op cursus.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)