jan 072007
 

Het aantal bloggers verdubbelt nu al elk half jaar, dus hoe houd ik zo langzamerhand al die interessante blogs bij zonder de hele avond te zitten klikken? Ik wil iets wat lijkt op de verzameling headliners van eten.headliner, maar dan op mijn eigen selectie gebaseerd.

Gelukkig hebben bijna alle blogs een RSS (of Atom) feed. Daar kan je het in lezen. Maar hoe? Ik heb eens een middagje zitten zoeken.

Ik kan natuurlijk wel zelf gaan zitten programmeren, maar meestal is er wel iemand die je probleem al heeft opgelost. Er zijn talloze RSS-lezers, ofwel als een zelf in te richten website (ik vind netvibes heel leuk), ofwel als een apart programma op de PC. Maar om alle blogs in één lijst te tonen en te vertellen wat de nieuwste entries zijn, dat is niet zo vaak mogelijk. Ik kwam uiteindelijk uit bij Feedreader uit, die kan dat wel, en ik zit me nu heerlijk te vermaken met het feit dat edith om 20:19 net over deeg! heeft gepost, en culimama om 20:36 over zalm met mosterd en snijboontjes — en ik hoefde niet te klikken.

Niets is volmaakt natuurlijk en er zijn wat hikjes. Blogo.nl waar zowel Karin als mijn eigen zoon Niels blogt, knoeit met het datum formaat. Zo ook de Leeuwarder courant. Maar ik ben weer even zeer tevreden verder.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)