jan 072007
 

Je kan lijstjes maken wat te gaan doen dit jaar, zoals die vijf recepten die je nog nooit eerder maakte en dit jaar nu echt gaat maken… Of die vijf ingrediënten die je nooit eerder gebruikte en nu toch echt… Of je voornemen nu echt verstand te krijgen van wijn en een cursus te gaan volgen…  Of naar het concert van Loreena McKennitt op 14 maart in de Heineken hal te gaan…

Zo stranden goede voornemens soms, ik heb maar één kaartje voor dat concert en alle pogingen er nog één te vinden zijn dit weekend op niets uitgelopen.

Maar vandaag heb ik in ieder geval al twee keer een ingrediënt gebruikt dat ik nog nooit eerder gebruikte. Eerst granaatappel. Ik zal hem wel verkeerd open hebben gesneden, want het werd een tamelijk groot slagveld om de besjes er uit te peuteren. Hier staan de WBW wijnen op de vlekken van de strijd.

Daarna kastanjes, ja — had ik ook nog nooit geprobeerd. Dat is wat makkelijker, 10 minuutjes koken en dan pellen. Ze zijn dan nog niet helemaal gaar, de rest van de garing gaat in de oven.

Het recept voor de hierboven staande maaltijd is nog niet helemaal goed genoeg voor publicatie. Parelhoenfilet met een sausje van sinasappel, port en granaatappel. Spruitjes met kastanjes en panchetta. Aardappeltjes met (knof)look en ui uit de oven. En wat platte peterselie.

Maar lekker was het al wel.

Update: de  maandag daarna heb ik nog een tweede kaartje bemachtigd!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)