nov 282007
 

Zo simpel en zo lekker; drie ingrediënten bepalen de smaak, daar komt nog een beetje olie en wat kruiden bij.

  • gelijke hoeveelheden spruitjes en aardappelen schoonmaken (zeg 5 ons elk)
  • spruitjes en aardappelen 10 minuten koken
  • spruitjes in tweeën en aardappelen in schijfjes
  • in een ovenschaal een laagje aardappelen, dan spruiten, dan weer aardappelen en dan weer spruiten.
  • tussendoor besprenkelen met een beetje olijfolie, zout en peper en nootmuscaat. Op de top legde ik nog wat takjes tijm, maar die gaven niet veel smaak meer af.
  • dit gaat een half uur in de oven op 180 graden, en de laatste vijf of tien minuten brokkelde ik er nog wat Calabres over: dat is een heel lekkere Spaanse blauwschimmelkaas — maar koop wel een beetje verse want ander smaakt-ie muf. Hij moet behoorlijk smeuïg zijn en niet droog.

 

Erbij maakte ik een hertenbiefstukje (twee minuten elke kant op de gril — zeer rosé dus nog) en een simpel sausje van paddenstoelen en rode wijn. Dat sausje was wel lekker, maar niet goed genoeg om te publiceren. Het was alles bij elkaar een geslaagd experiment — zeker voor iemand die keelontsteking heeft en eigenlijk vanavond in zijn bed had moeten liggen.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)