mrt 272007
 

Ik mag nog even koken tot ik volgende week weer 100% ga werken :-)

Mosselen moeten zo kort koken dat het vaak lastig is de smaak van het kookvocht over te brengen naar de mosselen. Dit gerecht is geen uitzondering. Er gaan relatief veel kruiden in, maar de smaak blijft subtiel.

Fruit in een wok de volgende ingredienten aan:

  • 2 el rijstolie
  • 2 el verse gember (gesneden)
  • 2 fijngesneden knoflooktenen
  • 3 lenteuitjes in ringen
  • 1 fijngesneden rode peper zonder zaadjes
  • 1 hele rawit peper
  • 1 stengel citroengras (het zachte wit, fijngesneden)

Als dit een beetje is gekleurd, gooi er nog bij:

  • 1 el vissaus (Nam Pla)
  • 1 flinke scheut chinese kookwijn
  • 1 kilo schoongemaakte mosselen in schelp

Op een hoog vuur, en als het begint te koken de deksel er op. Kook 4-5 minuten, tot alle mosselen open zijn. Op twee borden opdienen in de schelpen (zie foto).

Garneren met wat groentes uit het kookvocht en wat koriander en peterselie. Zorg dat de rawit er niet tussen zit. Of juist wel, deze liefhebber heeft hem op het bord gelegd en er al een hapje van genomen:-)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)