jun 282007
 

Om kwart voor zes vanavond haalde ik “China modern” van Ching-He Huang op bij de boekhandel en om 6 uur had ik de ingredienten gekocht voor onderstaand recept. Tussen boekhandel en kruidenier bladerde ik wat en ik besloot impulsief dit (pagina 114) te maken. Daar heb ik zeker geen spijt van, het was erg lekker. Mijn versie voor één persoon, want het is donderdag-experimenteerdag.  Morgen bespreek ik het boek.

stap 1: maak het sla-sausje, roer door elkaar:

  • 1/2 uitgeperste citroen
  • 1 eetlepel vissaus (nam pla)
  • 1 eetlepel shaosing rijstwijn (of sherry)
  • 1 theelepel bruine basterdsuiker

stap 2: maak het bord op:

  • met een mengsel van waterkers en soorten sla. Ongeveer 100 gram.

stap 3: maak het kruidenmengsel:

  • 100 gram komkommer in reepjes
  • 1/2 bosje bieslook fijn gesneden
  • 1 stengel citroengras zéér fijn gesneden
  • 1 rode peper (zonder zaadjes) heel fijn gesneden
  • 1 uitje fijn gesneden
  • 1/2 bosje munt fijn gesneden
  • 1/2 bosje koriander fijn gesneden

stap 4: bak het rundvlees:

  • 3 ons entrecote (niet te veel vet, snijd dat desnoods weg)
  • 2 theelepels vijfkruidenpoeder (wrijf het vlees hier mee in), en ook een beetje peper en zout
  • gril op een hete grilplaat het vlees rosé [met een beetje olie] in pakweg vijf minuten.

stap 5: presenteren

Je moet het vlees even laten afkoelen en dan in heel dunne stukjes snijden. Meng dit door het kruidenmengsel (van stap 3) en dan door het sausje van stap 1. Leg op het bord met de sla. Voila, zou Cas zeggen. Het was heerlijk.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)