nov 252007
 

Er is al een derde kookboek uit van Moro, in het Engels. Ik wacht op de vertaling, al kost het moeite daarop te wachten. Vandaag maakte ik drie gerechten uit het tweede kookboek van Sam & Sam Clark: "Casa Moro". De recepten uit dat boek zijn vooral Spaans en Marokkaans getint. Ik kookte ze redelijk nauwkeurig na; vandaar dat ik dit keer naar de pagina in het boek verwijs en niet de recepten zelf nauwkeurig geef.

Het eerste dat ik bedacht was dat ik trek had in een stevige stoofschotel. Het zou gaan stormen in het weekend, dus echt herfstweer. Dit gerecht, met toch nog zomerse accenten, leek me wel wat.

Gestoofd rundvlees met pruimen

Het staat op pagina 225, ik heb er nauwelijks iets aan veranderd. Je stooft een kilo rundvlees in een kruidenmengsel van gemberpoeder, kaneel, geraspte ui, koriander en saffraan (en 2 dl water). Bij dat rundvlees gaan 200 gram gedroogde pruimen. Na 1,5 uur stoven gaat er nog 150 gram pruimen bij en twee eetlepels honing, en stoven we nog een kleine drie kwartier. Garneren met sesamzaad en blanke amandelen.

Paprika’s gevuld met een mengsel van ui en aardappel

Daarbij had ik bedacht rode paprika’s gevuld met aardappelen en ui. Je stooft de aardappels een kwartiertje in een mengsel van ui, knoflook, laurierblad en pimenton dulce (zoete gerookt Spaans paprikapoeder). Daarmee vulde ik de uitgeholde punt-paprika’s. Die daarna nog een half uur in de oven gingen. Het lijkt erg op het recept op pagina 231, al gebruikte ik geen saffraan, maar andere kruiden zoals tijm en basilicum.

Gestoofde venkel met dille

S. wilde graag wat meer groente, dus ik maakte een extra stoofpotje van venkel met dille. Zie pagina 240.

Dit was voor mij de verrassing van de dag. De bereiding lijkt heel erg op de lof zoals ik die regelmatig maak. Je braadt de venkel in olijfolie tot deze karameliseert, dan laat je het nog even sudderen. Knoflook en dille erbij en later wat limoen. Lekker:-)

  3 Responses to “Koken met Casa Moro”

  1. Die met aardappels gevulde paprika’s zien er hier lekkerder uit dan op de foto in Casa Moro. Waarom wachten op de vertaling van Moro East als de originele versie nu al lonkt?

  2. Ik denk ook dat ze lekkerder zijn! Ik stoof ze korter, en in de oven worden ze eerder voorzien van een stevig korstje dan dat ze zachter worden. De combinatie met de paprika is ook wel lekker, maar niet echt nodig.

  3. MMMMMMMmmm! Dat ziet er heerlijk uit allemaal. Ik heb net gegeten en krijg alweer trek ;)
    Martine

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)