nov 182007
 

Het is een mooie foto, en het geeft ook wel weer hoe we dit gerecht meteen konden waarderen. Met een 10+.

Ik wilde vis maken met de Chermoula die ik al had. Een recept dat wat leek op wat ik wilde vond ik op www.tajin.nl. Daar wordt ook aangeraden de tomatensaus erbij te maken. Tenslotte de couscous, die is een beetje als Jamie het maakt in één van zijn eerste boeken; nog steeds heel lekker maar het minste van dit trio.

Vis met chermoula

  • neem een ruime eetlepel van de Chermoula die ik al had en leng die aan met het sap van een citroen
  • neem een pond pangasius filet (3 stuks) en dep die goed droog
  • marineer deze vis gedurende drie uur in de chermoula
  • leg in een ovenschaal (op wat olijfolie) een in ringetjes gesneden rode ui en twee in ringetjes gesneden paprika — die zie je niet op de foto maar die ligt echt onder de vis
  • daarop de gemarineerde vis
  • heel goed afdekken met aluminium folie
  • een uur in de hete-lucht oven op 200 graden
  • garneren met stukjes citroen, zwarte olijf en paprika uit een potje

Tomaten saus

  • een rode ui en een sjalot
  • 3/4 kilo tasty tom tomaten in stukjes
  • 2 kleine gedroogde chilipepers fijngehakt
  • olijfolie
  • alles ruim een uur laten sudderen, dan door de passé vite.
  • verder inkoken

Couscous salade

  • 150 gram couscous klaar maken volgens de aanwijzingen op het pakje
  • allerlei kruiden als basilicum, bieslook, koriander en peterselie er door mengen
  • een simpele vinaigrette er over

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)