apr 072007
 

Ikzelf houd er niet mee op hoor, morgen ga ik weer eens flink aan de slag in de keuken, en dat levert ook vast wel weer een paar leuke recepten voor deze blog op. Maar jammer is het wel, te zien dat een collega-kookgek (of groepje) zich hier zo aan ergert dat het bijltje erbij wordt neergegooid.

Het verschijnsel is me bekend, en ik had al eens een keer eerder gesignaleerd dat ik toch wel een heel schaamteloze kopie zonder bronvermelding aantrof.  Of dat ook wel eens met items van deze blog gebeurt weet ik niet, misschien let ik ook niet erg op, en dat ga ik ook maar even zo houden.

Ik vind wel dat we moeten zeggen waar we een recept vandaan hebben, ook als we er wat aanpassingen in hebben gemaakt. Ik lees het liefst het verhaal achter het recept, dus de meeste foodblogs die ik volg (meer dan 100 via een rss-reader) vertellen echt wel waar ze het vandaan hebben.

Beste mensen achter koken.nl: denk er nog eens over na, misschien een andere formule, maar als jullie er echt mee stoppen kan ik dat domein dan overnemen?

  One Response to “Helaas …”

  1. Ik vind het ook erg jammer dat ze zijn gestopt (ik kwam daar elke dag op de site) maar ik kan het wel begrijpen. Volgens mij gaat het niet om “enkele keren een recept gekopieerd” maar echt om dagelijkse regelmaat. Ik zou me dan ook zeker afvragen, waarom de moeite überhaupt nog doen.
    Ik heb gisteren en vandaag al een heleboel reacties gelezen over dit onderwerp en ik moet zeggen, dat ik het tenminste positief vind, dat (tot nu toe) echt iedereen het zelfde zegt: zoiets doe je gewoon niet!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)