sep 182007
 

Zalm met rauwe ham is een mooie smaakcombinatie, en geitenkaas met een soort (rauwe) ham ook. "Laat ik dat eens combineren" dacht ik gisteren.

Voor twee personen.

  • 4 sneden Ciabatta brood plus wat olijfolie en knoflook
  • 6 gekookte baby aspergetjes
  • 150 gram gerookte zalm
  • 1 geitenkaasje van Bettine met een korstje van spek (60 gram)
  • een paar plakjes rauwe ham
  • kruiden: dille, fijngesneden lente-uitjes, tuinkers, zwarte peper uit de molen.

{Dit is een vreselijk AH gerecht, want alle ingredienten komen daar vandaan. Maar gelukkig, denk ik, past het niet zo in de Allerhande cultuur.}

Maak eerst twee maal twee Ciabatta sneetjes klaar, ingevet met olijfolie en knoflook, in de oven. Ze moeten net even stevig zijn aan de bovenkant, maar een echt kleurtje is nog ongewenst. Leg een plakje rauwe ham op elk sneetje brood.

Snij de zalm in 12 plakjes. De kaas in 4 plakjes. De asperges in 12 stukjes. Leg op een broodje: zalm – kaas – zalm – asperge (*3) – zalm. Bestrooien met de kruiden. En in mijn eerste probeersel: met overgebleven kruiden en asperges er naast in het ovenschaaltje.

Alles een kwartier in de heel hete oven en smullen maar! De zalm krijgt de smaak van een warm gerookte zalm en de kaas is helemaal nauwelijks te beschrijven :-)

  One Response to “Bettine met zalm en rauwe ham”

  1. Ziet er ook errug smakelijk uit. Dit weekend eerst de paprika uitproberen.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)