nov 192006
 

Tenslotte voor vandaag mijn eigen bijdrage: de risotto. Het maken van risotto is zo simpel en het resultaat is zo verschrikkelijk lekker, dat … nou ja, je moet het gewoon ook eens proberen. Ik gebruik de wok. Fruit eerst een uitje en een paar gehakte tenen knoflook in olijfolie. Gooi er dan de risotto rijst door en fruit die mee, tot die glanzend is. Blus het af met een glaasje wijn.

Inmiddels heb ik er naast een pannetje met 4 dl visfond en 4 dl water aan de kook gebracht. Gooi een eerste schepje vocht bij de rijst en begin te roeren. De komende 20 minuten blijf je (rustig) roeren en elke keer als de rijst wat droog wordt voeg je vocht bij. Ik doe het met een soeplepel tegelijk, zo nauw luistert het dus niet.

Na 15 minuten gooi ik er een bakje zeevruchten in en een beetje voorgekookte aspergepuntjes. Blijf roeren en zorg dat de rijst nog een beetje vochtig blijft.

Serveren met een paar krullen parmesaanse kaas en wat verse basilicum en peterselie.

Nog even de ingredienten:

  • 200 gr risotto rijst
  • 4 dl visfond en 4 dl water
  • 1 fijngesneden uitje en 3 fijngesneden tenen knoflook
  • olijfolie
  • 1 glas (in dit geval rode) wijn
  • bakje zeevruchten (AH)
  • aspergepuntjes (AH) 5 minuten voorgekookt
  • basilicum en platte peterselie
  • krulletjes parmesaanse kaas.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)