nov 272006
 

Afgelopen zondag met gnocchi van aardappel een voorgerecht gemaakt. Sylvia vond het heel lekker, maar ik heb nog een beetje twijfel. Moet ik het dan toch opschrijven? Ja, want anders vergeet ik het weer.

  • 500 gram gnocchi (AH — ja, ik ga het ook nog een keer zelf maken, maar nu even niet)
  • een zelfgemaakte tomatensaus (gezeefd en geconcentreerd) — zie hier voor de basis
  • 200 gram mozzarella in blokjes
  • platte peterselie
  • olijfolie, peper en zout

Kook de gnocchi een paar minuten in een grote pan kokend water (minimaal 4 liter). Ze zijn al na een paar minuten gaar wanneer ze boven komen drijven. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken in een vergiet. Vul een ovenvaste schaal met een lepeltje olijfolie op de bodem en daarop de gnocchi: het liefst een lage, zo groot mogelijke schaal zodat je de gnocchi niet hoeft te stapelen. Druppel ook nog wat olijfolie bovenop.

Zet die schaal hoog in de oven en zorg dat er een korstje op de gnocchi komt. Een minuutje of 5. Ik vermijd de gril-stand, want dan gaat het te snel.

Bestrooi met wat peper en zout, vul wat holtes tussen de gnocchi met de geconcentreerde tomatensaus en de andere holtes met de stukjes mozzarella. Opnieuw een minuut of 5 hoog in de oven, tot de kaas is gesmolten. Bestrooi met de peterselie.

Zowel gnocchi als mozzarella zijn subtiel van smaak, dus het gerecht heeft ook een heel mooie tomatensaus nodig. De mijne was eigenlijk iets te pittig.

  2 Responses to “Gnocchi van aardappelen met tomatensaus en mozzarella”

  1. Nou, hou de aankomende dagen D&W even in de gaten. Gnocchi recept met botersaliesausje op video. Groet,

  2. Aldo, dat recept had ik ook in gedachten gehouden, volgens mij heb ik er zelfs al een video van gezien (peterselie ipv salie). Maar mijn Sylvia houdt niet zo van echte boter, dus die viel even af.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)