aug 122006
 

Even geen repetitie voor Sylvia vrijdagavond, dus tijd voor een uitje. Gewapend met paraplu’s vertrokken we van Leiderdorp naar de Mallemolen in Den Haag, voor een echte Indische maaltijd in restaurant Djawa. Het is maar klein, en het was maar goed dat we gereserveerd hadden, want het was op een gegeven moment ook helemaal vol. Het publiek is typisch Haags, lastig te omschrijven wat dat is, maar in ieder geval heel anders dan in Leiden of Amsterdam.

Na de Laksa Kuning (een kippensoep die dicht tegen een Soto aanzit), kozen we voor een zelf samengestelde rijsttafel, een reeks gerechten uit de specialiteitenkaart.  Ajam Pangang (op een houtskoolvuurtje geroosterde kip), Udang Ritja (garnalen in een tomatensaus), Dadar Kepiting (eieromelet met krab), Tumis Kapri (geblanceerde groenten), Ikan Bali (makreel in een Bali boemboe) en natuurlijk Sate Kambing (sate van geit met een ketjapsaus). Met daarbij een heerlijke (zachte en fruitige) Stellenbosch Chardonnay.

We hebben een fantastische avond gehad. Vooral de Kambing overtrof nog onze verwachting. De Ajam Pangang riep nostalgische herinneringen op aan de Ajam Pangang van Sylvia’s moeder, die ze in Loosduinen zelf op een vuurtje in de tuin maakte. Dat was voordat ik haar had ontmoet, die heb ik nooit geproefd. De Ikan Bali gaan we zelf ook eens maken, als alternatief voor onze favoriete Ikan Pepesan.

Op de terugweg lieten de buien het gelukkig afweten. Weer thuis gekomen hebben we nog maar een flesje wijn opengetrokken.

  One Response to “Restaurant Djawa”

  1. Mr Ooijer, ik ontdeke net uw blog. Kent u ook restaurants in Nederland die Maleisische keuken brengen, bv in A’dam? Dank en groeten uit België.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)