mei 302005
 


Van links naar rechts: mosselen, tomatensaus, bakjes met kruiden en zo, geroosterde groenten en intkvis. De dorade ligt op de borden maar is al grotendeels op. En de aardappelkroketjes zijn helaas volledig buiten beeld. Ik dacht er eigenlijk te laat aan nog een foto te willen maken!

De recepten voor geroosterde groenten en de dorade komen uit het Moro kookboek, al kan ik het natuurlijk niet laten om die meteen te variëren. De dorade is op een bedje van venkel, paprika en ansjovisfiletjes 20 minuten in de hete oven geweest.

De geroosterde groenten gaan grof gesneden in één laag uitgespreid in de hete oven (220 graden). Aardappelen, aubergine, koolrabi, paprika, ui, waarover wat korianderzaad (gekneusd), piment en olijfolie. Elk kwartier keren. Na drie kwartier asperges toevoegen, en nog één kwartier laten roosteren. Daarna wat tomatenpuree er door heen en bedekken met flink wat fijngesneden koriander en peterselie.

Ik dacht dat ik teveel had gemaakt, maar het is vrijwel geheel opgegaan…

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)