jun 182005
 

Vandaag al — zo te ruiken op straat — en morgen zeker lijkt half Nederland te gaan barbeknoeien. Er zijn maar weinig mensen die het echt kunnen, een goede barbeque maken. Sinds de kinderen de deur uit zijn vind ik het te veel werk en doe het dan ook liever met de grilpan.

Vandaag heb ik een nieuwe gekocht, een Scanpan, bij Kook-planet in Leiderdorp. Aanbevolen winkel trouwens, mooie spullen en ze geven ook prima kook-cursussen.

Wat wordt ’t morgen? Allereerst een couscous-salade met gegrilde groentetjes. Recept is uit een ouder Jamie Olivier kookboek. Daar zitten al wat groene asperges in, maar ik heb ook nog een paar hele mooie Hollandse witte AAA asperges. Die zal ik maar gewoon klassiek maken, gekookt en dan met een beetje gesmolten boter er over.

Verder maak ik spiesjes met een marinade uit het eerste Moro kookboek. In dat kookboek gebruiken ze varkensfilet, maar ik maak het zelf inmiddels met ossenhaas en lamsvlees.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)