apr 212007
 

Ik heb nu pas de boerderijwinkel ontdekt. Dom hè, dat ik dat niet eerder deed. Maar het is niet anders.

Ik moet aan mijn conditie werken, dus ben ik weer gaan fietsen. Serieus, had ik meer dan 15 jaar nauwelijks meer gedaan. En wat is dan met het mooie weer van vandaag een leuke tocht?  Naar de Aspergehof in Woubrugge. Deze, en andere boerderijen vind je makkelijk op de "vrienden van het platteland site".

Via onder meer het fietspad langs de Does en de oever van de Wijde Aa, dwars door het oude dorp van Woubrugge (dat is echt mooi) kwam ik bij de Aspergehof. Ik had eigenlijk niets nodig, maar ik kocht toch een kilo AA asperges, die zagen er te mooi uit om te laten liggen. En een klein stukje beenham. Ik wilde ook graag wat ambachtelijk gerookte zalm, maar helaas was die er nu juist deze week niet, de leverancier hiervan was kennelijk een weekje vakantie gaan vieren. Op de terugweg kwam ik nog langs de kaasboerderij de Meerhof. Die heeft geen web site, maar ik heb wel een plattegrond waar die op staat. Ik woon er maar twee kilometer vandaan. Vandaag nog geen kaas nodig, daar stap ik volgende week eens naar binnen.

De asperges worden morgen gemaakt. Het recept zal wel veel lijken op dat van vorige week :-)

  2 Responses to “De Aspergehof in Woubrugge”

  1. wat leuk dat je weer bent gaan fietsen! vaker doen, is echt lekker!

  2. Geachte Hr Ooijer.
    Wat leuk dat u ons ontdekt heeft. Hopelijk hebben de asperges gesmaakt. Voor de asperges van dit jaar zijn de voorbereidingen in volle gang. We hopen voor de Pasen de eerste te steken. Als u weer een rondje fietst bent u altijd welkom voor een bakkie en een praatje.

    Met vriendelijke groet, Aspergehof Noordam

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)