jul 142008
 

Het kost niet veel, en je kan er nog hele lekkere dingen mee maken ook.

  • 400 gram kippenlevers, in stukjes
  • 1/2 grote ui gesnipperd
  • 4 verse laurier blaadjes (bij elkaar binden)
  • 3 fijngehakte tenen knoflook
  • 2 doormidden gesneden gedroogde rawits, zaadjes er uit laten vallen
  • draai aan de molen met cayenne-peper
  • 1,5 theelepel komijn
  • olijfolie
  • 100 ml witte wijn
  • 2 grotere tomaten, ontveld en ontpit

Bak de ui in de olie, als deze lichtbruin en glazig is, voeg de levertjes toe. Bak ze lichtbruin. Voeg nu alle overige ingredienten toe, behalve de tomaat en de wijn. Laat de knoflook nog even mee fruiten, Voeg dan wijn en tomaat toe. Laat zo lang sudderen tot de saus vrijwel helemaal is ingedikt. Haal de laurier en de peper er weer uit.

  • wat fijngesneden munt en koriander
  • sneden (eventueel geroosterd) brood

Je kunt het mengsel eventueel nog even in de foodprocessor doen. Dien het lauw-warm op op het brood en doe daar wat van de kruiden over.

Het is de volgende dag ook nog koud heel lekker!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)