jan 272013
 

Als er iets over is van cake of quiche kun je het gewoon aan de vogels geven. Kennelijk zijn ze dat gewend van me, want gisteren stonden er bij de achterdeur in de sneeuw een paar afdrukken van de poten van kraaien die kennelijk op iets lekkers hadden staan wachten. Maar ik had niks en vandaag waren zij vertrokken met de sneeuw.

Ik maakte vandaag een lang, lang vergeten recept van hartige cake. Ruim vijf jaar geleden kocht ik er een boek over. Het was even leuk, maar dan begon het allemaal op elkaar te lijken. Vandaag maakte ik er weer eens eentje, en het is inderdaad weer lekker.

Ik maakte het volgens het recept hier. Voor een wat grotere cake:-

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 3 eieren
  • 75 gr gesmolten boter
  • 1 ons spekjes uitgebakken
  • verkruimelde walnoten even mee gebakken
  • 1 ons geraspte gruyere
  • 2 ons gorgonzola (of een andere blauwe kaas).

Klop de eieren op met de gesmolten boter, meng dan goed met de rest van de ingrediënten. Doe in een siliconen bakvorm en zet het in de oven, 40-45 minuten op 175 graden. Bij mij bleek hij toen goed. Mooi stevig aan de buitenkant, gaar maar licht vochtig van binnen.

Lekker, maar machtig!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)