aug 092012
 

Dit recept is op diverse plaatsen op het Internet te vinden, maar is oorspronkelijk afkomstig uit restaurant Die Drie Haringhe op De Dijk in Enkhuizen. Ik maakte het voor twee personen. Met dank aan Jeannette die mij op dit recept wees. Het is heerlijk.

Van een mooie wilde zeebaars had ik twee filets van 180 gram. Snij die elk in 4 delen.

Hoofdgerecht.

Per persoon:

  • 180 gram zeebaarsfilet
  • 4 gamba’s
  • olijfolie

Dep de filets goed af. Controleer ze nog even op schubben. Bak ze dan aan de huidkant op hoog vuur, draai dan om en bak nog even aan de andere kant. Het hoeft niet gaar te zijn, want dit gaat op het laatst in de oven. Bak ook de Gamba’s even aan en leg zeebaars met gamba’s op een bakplaat. Folie er over en laten rusten.

Garnituur:

  • 1 Courgette
  • 1 Aubergine
  • handje haricots verts
  • 2 tomaten
  • Knoflook (5 tenen)
  • Basilicum (bosje)

Snijd de courgettes en aubergines in de lengte in vieren en snijd het binnenste van het vruchtvlees eraf. Snijd ze vervolgens in reepjesvan ongeveer 5 centimeter. Meng met de haricots verts en wat olijfolie. Ontvel de tomaat, snijd in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd de kwarten tomaat weer doormidden.
Gril de groenten op een grill-plaat en voeg als ze beetgaar zijn op het laatst de tomaat toe en fijn gehakte knoflook. Schep alles nog even om en breng het op smaak met basilicum.

Opdienen:

Goede timing is nu belangrijk. De zelf gemaakte tagliatelle moet maar 1,5 minuut koken. Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng water aan de kook om de tagliatelle in te koken. Verwarm de borden in een tweede oven of in de bordenwarmer.

Terwijl de groentes bijna klaar zijn, schuif de bakplaat met de visfilets en gamba’s in de oven en laat het 4-5 minuten garen, afhankelijk van de dikte van de zeebaars.

Schep het groentegarnituur op de borden en plaats de visfilet erboven op. Leg wat uitgelekte tagliatelle er naast. Sprenkel er tot slot nog wat lekkere olijfolie over heen.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)