sep 202011
 

Zeven honderd recepten weg. Gewoon foetsie,  al een maand opgelost in het niets, al vier dagen geen voortgang en alleen maar doodse stilte gezien bij web-log.nl. Knoeiers, sukkels, stelletje amateurs.

Maar gelukkig is er nog het internet archief “The Way Back Machine”. Met een beetje moeite vind ik daar veel van mijn weblog terug. De site is traag en Chrome verslikt zich nog wel eens in de pagina’s, dus dan gebruik ik even Firefox. Het is leuk om te zien wat ik toen schreef, en ik heb ook even door de foto’s uit die tijd gebladerd: de vorige keuken, de voor-vorige oven en de kookplaat die toen nog keramisch was. En veel lekker buiten zitten.

Op 20 september 2006 schreef ik dat er een feestje was in huize Ooijer. Na maanden zeuren door de foodbloggers, lag het eindelijk bij Albert Heijn. En het is nooit meer weggeweest. We vierden de komst van de platte peterselie. Dat zou veel meer smaak hebben dan de krul-peterselie.

Het was toen al een beetje een teleurstelling, en nog steeds: ik proef nauwelijks het verschil. Alleen als ik het op de markt koop, dan wel. Maar vijf jaar geleden zaten we in ieder geval blij met een glaasje pinot gris bij de gegratineerde mosselen in het late septemberzonnetje.

Op tafel: een bosje platte peterselie (van de markt).

  One Response to “En toen was er….”

 1. Beste Jan,
  er is een broertje culi-blogger die heel veel van computers etc weet.
  Zijn site is hoe dan ook zeer de moeite, heel mss weet hij een oplossing voor uw verdwenen recepten.
  Maarten van Thiel, ‘Koken en zo, echt koken’.
  Vr. gr.
  Floor.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)