feb 112008
 

Een perfect gerechtje op een klein maar niet onbelangrijk detail na.

Ik kocht twee kleine schoongemaakte makreeltjes. Zelf haalde ik de ruggengraat eruit, klapte de vis open en verwijderde de grotere graten met een pincet. Is simpel, maar wel vrij veel werk (zie "Moro", pagina 196). Ik was wel een kwartiertje bezig met deze twee makreeltjes. Daarna maakte ik een marinade van een eetlepel lichte sojasaus, een eetlepel vissaus en twee eetlepels groene currypasta uit een potje. Wrijf de vis van binnen in, klap weer dicht en laat 24 uur marineren. In een ovenschaal een half uur in een oven van 180 graden.

Rook mooi, zag er leuk uit, geen graat meer te bekennen, maar helaas: veel te zout. S. at het nog op, ik maar voor de helft.

Wordt vervolgd. Maar hoe?

  One Response to “In currypasta gemarineerde makreeltjes”

  1. wat een goed idee om de graten te verwijderen. Ik heb een enorme hekel aan graten op mijn bord, ga dit zeker eens proberen. En te zout: misschien door het gebruik van én sojasaus, én vissaus, én currypasta?

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)