sep 062006
 

In een iets vernieuwd format gaan de wine bloggers deze maand aandacht besteden aan de Pinot Blanc. Misschien in het kielzog van de industrie-campagne om deze wijn te promoten bij schaal- en schelpdieren en vooral bij mosselen. Al een maandje geleden was de Beblenheim bij AH de aanbieding en aanrader bij mosselen, ik schreef er zelfs al begin augustus over. Een PS-je bij dat artikel: inmiddels heeft Martine ook mosselen gemaakt.

Dit keer staan twee wijntjes centraal: de Jean Rosen Pinot blanc 2005 uit de Elzas, verkrijgbaar bij Plus en Super de Boer (€ 4,49), en de Michel Schneider Pinot blanc 2004 (mag ook 2005) uit de Pfalz, verkrijgbaar bij de Mitra(€ 3,99).

Wat ga ik doen? Eerst maar eens zoeken waar deze zaken in de buurt van Leiderdorp zijn. Super de Boer ken ik wel — in Leiden, maar Mitra? Nooit van gehoord :-)
Web search levert een gemengd beeld. De dichtstbijzijnde moet in Leidschenhage zijn, adres Konmar. Maar dat is toch Jumbo tegenwoordig? Inderdaad,  29/08 Konmar heropent als Jumbo.

Het gaat dus wel een half dagje kosten deze twee wijnen te bemachtigen. Hopelijk voor eind deze week, want zondag heeft Sylvia opnieuw mosselen "besteld" voor het diner. Ik mag natuurlijk wel kiezen hoe ze zullen worden klaargemaakt.

Maar ik ga nog iets proberen. Collega E. heeft een handeltje in wijnen — en hij komt uit de Elzas. Van de enkele proeverij die ik van hem heb bijgewoond herinner ik me vooral zijn bevlogen verhalen over het maken van wijnen in zijn geboortestreek; wijnen die we proefden in zijn (Hollandse) tuin bij een echte Elzasser zuurkool maaltijd. Hij heeft vast een suggestie die ik ook eens kan proberen, al zal die eerder in de orde van een tientje de fles liggen.

Wordt dus vervolgd.

Noot 7 september: helaas is collega E. niet in staat dit weekend al iets moois voor bij de mosselen te leveren. Hij is weer eens in het buitenland. En trouwens, hij heeft geen Pinot Blanc. Voor bij de mosselen raadt hij een Riesling of een Pinot Gris aan.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)