Als je hier eens op asperges zoekt, dan heb ik wel meer dan 60 echte asperge-recepten. Ik heb er nog niet één met een sous vide bereiding, terwijl die toch …
Aardbeien variaties
Twee toetjes met aardbeien. De een van een paar weken geleden, een oud recept uit de Libelle. De tweede leerde ik afgelopen woensdag op kookles, waarna ik er meteen vrijdag …
Sateh
Weer eens Sateh gemaakt, van kip en lamsvlees (foto). Voor een echt zachte marinade, meng donkere sojasaus, Mirin kookwijn, (sesam)olie en dropje Chinese azijn. Een uurtje marineren. Vlees in niet te …
Kalfssucade sous-vide en zo
Enige tijd geleden kocht ik een hele kalfssucade die door de slager nog even netjes werd bijgesneden (ik kreeg de afsnijsels mee). Voorbereidingen Ik deelde hem op in vier stukken …
Home made tomaten saus
Zondag maakte ik een tarbot klaar met saus van z’n eigen gratenafval, – en dat was heerlijk, maar – waarbij de vrijdag gemaakte tomatensaus ook prima bleek te passen. Op …
Zuurkool, fazant
Recepten staat elders op deze site. Voor de fazant hier en de zuurkool hier. Ik voegde nog wat druiven en ananas aan de zuurkool toe; op een bedje van aardappelpuree. Per …
JAMMER MAAR…
Deze site is samen met de kleine zus op stats/mrooijer.blogt al 4 keer gehackt. 10 okt. : Alle wachtwoorden zijn in orde; ergens diep in de krochten van WordPress zit een …
Braadzak revisited
Met een recente reactie kwam een oud recept met een braadzak weer naar boven. Er is wel wat overeenkomst met mijn recente sous-vide experimenten: vetarm; uitstekend geschikt om smaakmakers zoals …
“Uit eigen keuken”
Kom je bij de gemiddelde slager of visboer tegenwoordig, dan ligt er heel veel kant-en-klaar voedsel, veelal “uit eigen keuken”. Sinds enige tijd vragen we ons af of dat wel …
Bladerdeegrol gevuld met gehakt en rijst, op een bedje van sla met een tomatenvinaigrette
Mr. Ooijers Lunch Kaart Geïnspireerd door een Zuid-Afrikaans gerecht waarvan ik de naam even kwijt ben, maakte ik gisteren dit lunchgerecht. Ik wilde de smaak van de vulling in de …
Corvina met gegrilde groentes
De Corvina of Ombervis kan groot worden. Ik heb hem misschien ooit eens in een visrestaurant in Turijn gegeten. Daar werd als hoogtepunt van de maaltijd voor het hele restaurant één grote …
Rode mul en avocado-mousse
Een mooie rode mul lag er zaterdag op de markt. Gewoon goed schoon (laten) maken en in een beetje olie bakken. Ik maakte er een mousse van avocado bij. Dat …