sep 232022
 

Ik ben tamelijk verzot op pepers maar heb mij ook altijd afgevraagd waarom de hele mensheid dat eigenlijk is. De rode peper komt uit Zuid Amerika en begon – volgens de oudste verhalen – al enkele decennia na de reis van Columbus zijn triomftocht door Azië.

2003: pepers drogen in de zon in Incheon Zuid Korea.

Het begon allemaal met een leuk verjaardagscadeau voor mijn schoonzoon: een setje met kruiden voor recepten van Ottolenghi; daar zaten ook een paar soorten pepers bij waarvan ik alleen maar vaag gehoord had.

De afgelopen dagen heb ik mij daarom weer eens verdiept in de pepers en er ook een flinke hoeveelheid van gekocht bij een Nederlandse kwekerij. Vroeger maakte ik een paar keer een sambal maar nu maakte ik mijn eerste chili-saus. En die is heerlijk.

Deze en de volgende stukjes op dit blog documenteren mijn zoektocht. Dit item zal functioneren als een soort index op de rest. Elke keer als ik iets schrijf zet ik hier de verwijzing.

Ik begin met achtergrondinformatie:

  1. Soorten pepers (volgt)
  2. Diverse bewerkingen (volgt)
  3. Links voor adresjes en meer recepten

Daarna mijn recepten:

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)