mei 292018
 

 

Op het amandelmeel na is dit het klassieke madeleines-beslag:

  • 100 gram zachte boter
  • 100 gram suiker
  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram bloem
  • 3 eieren
  • 4 kleine of 2 grote eetlepels yuzu-sap.

Yuzu voor wie het niet weet is een Japans citrusvruchtje met de smaak van limoen en mandarijn.  Het geconcentreerde sap koop je in de betere delicatessenzaak.

Dat sap is duur en dat is meteen een beetje het probleem: je zoekt een gerecht waar die smaak er echt uit knalt, en dat is best lastig. Dit cakeje is er één van.

Met beleid mix je alles heel goed door elkaar. Eerst de boter net de suiker, dan een eitje, dan het amandelmeel, dan weer twee eitjes en dan de rest: bloem en sap. Het deeg is zo zacht dat je het ’t beste in een spuitzak kunt doen om het over te brengen op een siliconen bakplaat met madeleine vormen. Die had ik niet, dus ik maakte er een soort muffins van. Op 200 graden tussen de 10 en 15 minuten in de oven.

Je kunt de top nog glaceren zoals hieronder maar ik vond het zo al lekker genoeg en serveerde er een verse kers bij.

Dit was de bron:

Leave a Reply to Anoniem Cancel reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)