apr 242016
 

De ultieme quiche zal ik nooit maken, maar deze kwam in de buurt. Een geínspireerde en geïmproviseerde groentenquiche.

2016-04-24.

Alleen op het deeg was iets aan te merken. Het kwam dan ook uit een pakje: Koopman´s hartige taartdeeg (diepvries). Het was na een paar uur nog mooi zanderig, maar werd de volgende dag snel zachter. Volgende keer toch maar weer een eigen deegje maken.

Vullling: 2,5 ons Gruyere, 5 eieren, 2 dl crème fraîche, scheutje koksroom. Goed mengen, gaat het beste als de crème fraîche wat is opgewarmd en daardoor vloeibaarder is.

Groentes: witte en groene asperges, bospeen, doperwtjes, rode ui, champignons, venkel

Ui en paddenstoelen eerst aanbakken; witte asperges geschild in wiebertjes snijden en eveneens bakken of wokken; andere groentes een paar minuten geblancheerd in kokend water. Groene asperges en bospeen overdwars gehalveerd.

Uitvoering: deeg tot een bal vormen en goed dun uitrollen. Beboterde (grote) quichevorm met bloem bestrooien; deeg er in en goed de vorm van de randen laten volgen. Overtollige resten verwijderen. Bodempje met ui en paddenstoelen beleggen, daarop de witte asperges. Eerste helft van de room vulling er over en goed laten doordringen tot in de onderste laag.  Dan de rest van de groenten en de tweede laag van het room-ei mengsel. Strooi er nog wat overgebleven Gruyere over heen.

35 minuten in de oven op 180 graden. Daarna testen en evt. nog 20 minuten op 160 graden met een aluminiumfolie er over.

  3 Responses to “Quiche”

  1. En ik kan alleen maar bevestigen dat hij erg lekker was!

  2. Jeuhh, eindelijk eens iemand die geen spek in zijn quiche wil. Ik vind het absoluut niet lekker en kies ook altijd alleen voor groenten. Wel met een zelfgemaakt korstdeegje trouwens. ? Wat je hier voorschotelt aan groentemix heb ik nog nooit geprobeerd. Genoteerd!

    • Hallo Nell, sinds ik voor de vulling een mengsel van crème fraîche en gruyere met de eieren gebruik laat ik de spekjes ook meestal weg. Het combineert makkelijker en beter met de groenten. Deze combinatie van groentes was deels ongepland: ik had het liggen. De venkel kan gemist worden.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)