mei 142016
 

Dit voorgerecht is een combinatie van een cursusgerechtje, verse vangst op de markt en ideeën van Jeannette. Het had beslist een “wow-moment”: asperges en saus zijn een mooie combinatie.

2016-05-14

Twee dikke asperges per persoon, schoongemaakt en in vier delen (eerst in de breedte dan in de lengte halveren). Vijf minuten koken in een beetje koksroom met een klein beetje water.  Voelen of ze gaar zijn, de tijd kan verschillen al naar gelang de dikte.

De asperges er uit vissen, even op zij leggen en warm houden. Een scheutje vers sinaasappelsap bij de overgebleven room doen en voorzichtig verder inkoken tot het goed bindt.

Ik was vroeg op de markt en vond hele verse wilde zeebaars en langoustines. In dit gerecht zijn de langoustines niet echt nodig, maar ik vind ze nu eenmaal lekker.  Dus: een klein stukje wilde zeebaars (zonder vel) en drie langoustines (schoongemaakt) met slechts een beetje olie en p/z kort gebakken.

Bord opmaken, wat van de saus er over druppelen en gesnipperde bieslook er over. Smullem maar!

Het cursusgerechtje was in room gekookte asperges,  a la minute gerookte zalm en een gepocheerd eitje. Ook héél lekker, maar dit was nog een tikje beter. Sinaasappel combineert prachtig met de asperges.

 

  2 Responses to “Asperges in sinaasappelroomsaus, met krokant gebakken zeebaars en langoustines”

 1. Hallo Jan,

  Mooie vondst. Lijkt me erg lekker. Dit wordt het voorgerecht voor het diner van komend weekend met vrienden.

  Groeten,
  Paul

  • Dag Paul – leuke verbetering van het cursusrecept dank zij Jeannette! Je moet echt de asperges in de room koken, die geven dan (uiteraard) veel extra smaak af aan de saus. Voor de zeebaars is denk ik 50 gr pp al voldoende.

   Groet, Jan

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)