aug 292015
 

Toen ik hem kocht bedacht ik plotseling dat ik nog nooit eerder snoekbaars had klaargemaakt of geproefd. Bijzonder…

 

2015-08-29

Klaarmaken was in ieder geval eenvoudig: de visboer fileerde hem mooi met vel er nog op. Ik besloot later dat ik hem toch zonder vel zou klaarmaken, die gaat er vrij makkelijk af. Er zit een rijtje kleine graatjes die ik heb weggehaald, daarna maakte ik van één filet twee heel mooie kleine filets met een beetje afsnijdsel. Ik had op de markt al bedacht dat ik een hazelnoot korstje wilde maken, dat bleek er ook prima bij te passen:

  • 1/2 ei
  • de afsnijdsels van de vis.
  • 50 gram blanke en uiteraard ongezouten hazelnoten
  • een snufje vadouvan-kruidenmengsel (je mag het straks net proeven, maar vooral ruiken)

Meng dit in de blender en bedek de filets hiermee in een mooi laagje. Maak een paar druppels olie heet in een anti-aanbakpan en bak op niet te hoog vuur het hazenoot-korstje stevig en gaar.  Draai voorzichtig om en bak nog een minuutje aan de andere kant. Opdienen!

Het was heerlijk! Morgen ga ik met de andere helft ook  proberen iets leuks te maken.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)