jul 262015
 

Zelfgemaakte ravioli, gevuld met een mengsel van kreeft, ricotta en kruiden.

2015-07-26

Het basisrecept is afkomstig van de VTM-televisie: zie deze video. Ik had een heel klein kreeftje: de helft ging in de vulling; de andere helft ligt ergens verstopt op dit bord. Er zijn wat gebakken mosseltjes bij, plus wat prei en bleekselderij uit de bouillon waarin de ravioli gekookt zijn; op deze schaal is het eerder een hoofdgerecht dan het voorgerecht dat het oorspronkelijk was.

Het deeg van de pasta is zelfgemaakt, zie hier een recept uit 2012 (zo doe ik dat nog steeds). De vulling bestaat dus uit een klein half kreeftje (gekookt in krachtige visbouillon), grof gehakt, waaraan een eetlepel ricotta en kruiden zijn toegevoegd (bieslook, p/z, een heel klein beetje peterselie en dragon). Per stuks ravioli steek je twee rondjes uit het platgewalste deeg, bevochtig één van beiden met een beetje water. Leg er een knikkertje vulling op en plak dicht (en luchtdicht) met het andere rondje.

In de bouillon die eerst gebruikt is om de kreeft in te koken heb ik de resten kreeft een half uur laten trekken, daarna gezeefd. Die bouillon is gebruikt om de ravioli in te koken. Zie verder eerder genoemde bron.

Een verrukkelijk gerecht, maar ook flink bewerkelijk.

  One Response to “Ravioli met kreeft”

  1. Fruits de mer op z’n Italiaans, heerlijk en origineel Jan!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)