jun 292015
 

Verder in mijn experiment met het vullen van een klein inktvisje:

2015-06-29

Ik had nu een pondje van die kleintjes gekocht; ik heb er tien gemaakt. Ik zeg het er maar meteen bij: het is best veel werk, en het vullen zonder spuitzak een knoeiwerk. Maar lekker was het wel. Risotto, weer getrokken met een beetje groentebouillon,  sjalot en kleine stukjes inktvis, maar nu ook kruiden (bieslook, peterselie), flink wat meer krab en heel kleine stukjes mango. Smeuïg  maken met  crème fraîche. Voor de avontuurlijke kok kan er ook nog wat gember en een klein stukje fijn gehakte verse peper door. Zout en peper naar smaak toevoegen (hangt van de gebruikte bouillon af).  Zie verder het vorige recept.

Op de voorgrond nog wat zelf gemaakte mousse van makreel. Makreeltje gestoomd en schoongemaakt, samen met enkele eetlepels crème fraûche fijn gemalen in de keukenmachine. Ook hier kruiden: bieslook, peterselie, dragon, een beetje rucola en kleine stukjes appel. Hier moet wel wat zout en peper door, anders is het te flauw.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)