jun 132015
 

Donderdag wat lasagne gemaakt, op voorraad.

2015-06-11

 

Er lag van alles in de koelkast dat nodig eens verwerkt moest worden: tomaten, tomatensaus, gehakt, paprika’s, basilicum, aubergines en een flinke bak geraspte gruyere die wat droog begon te worden. Twee bakjes crème fraîche die tegen de houdbaarheidsdatum liepen.  Omdat ik ook nog een ruime voorraad vellen voor lasagne in de vriezer had, was de keuze duidelijk. Een grote schaal met bijna 3 kilo lasagne was het resultaat.

De hoeveelheden heb ik niet precies bijgehouden. 7 ons lasagnevellen,  1 kilo gehakt, diverse aubergines en paprika’s, maar dat is ook niet zo belangrijk. Belangrijk is dat de gehaktsaus diep van smaak is, die moet echt lang pruttelen en veel vocht verliezen. En bij het opbouwen zorgen dat de vellen wel gaar kunnen worden, zonder dat de lasagne in vocht gaat zwemmen. Aan de foto te zien is dat deze keer uitstekend gelukt.

Het recept voor een gewone portie voor 4 personen staat hier:  http://www.mrooijer.nl/blog/2014/een-bijna-perfecte-lasagne/

Voorlopig heb ik weer heel wat pakjes kant-en-klaar lasagne in de vriezer.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)