jul 222015
 

Afgelopen dagen maakte ik tussen andere bedrijven door wat experimentele hapjes. Eerst was daar een restje pepesan, waar ik kroketjes van maakte. Zaterdag kwamen daar heerlijke pannenkoekjes met krab bij, en deze escabèche van zeebaars:

2015-07-21

Voor deze escabèche, zie alhier het recept van bijna een jaar geleden.

Helaas van de rest geen foto.  Pannenkoekjes met krab: beslag maken van 50 gr. bloem, een ei, wat melk, zout. verse kruiden: dragon en peterselie toevoegen. Pannenkoekjes bakken, de krab er bij voorkeur in rollen, niet meebakken.  Ik had verse koningskrab gekocht, die is zo fantastisch als die net goed gekookt is. Bij het extra bakken lijken veel smaken verloren te gaan.

Kroketjes van een restje pepesan is geïnspireerd door een nerd-blog dat ik niet meer terug kan vinden. In ieder geval: kook wat extra rijst, bij voorkeur kleefrijst of risotto-rijst en meng die met het restje pepesan. Niet te nat, niet te droog. Doe in een schaaltje in de koelkast en laat opstijven. Maak er daarna voorzichtig kleine rolletjes van die je achtereenvolgens door bloem, eiwit en erwtenmeel (of polenta) rolt. Zorg dat ze echt heel goed afgesloten zijn. Voorzichtig bakken in een klein laagje olie, rol ze vaak om. Zo barsten ze in ieder geval niet open.

Alle drie reuze lekker, maar de krab spande de kroon.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)