aug 012015
 

Zaterdagochtend vroeg op de Leidse markt scoorde ik twee Noorse “door duikers geselecteerde” coquilles in de schelp., te herkennen aan het clipjes (zie op de foto op de achtergrond).  Nou kun je je daar het beste mannen in lieslaarzen bij voorstellen die de gekweekte schelpen van de bodem rapen, maar ze komen dus in ieder geval niet uit een sleepnet vol zand.  Deze waren héél vers en zeer de moeite waard. Klein maar fijn.

2015-08-02

Wie door deze site bladert vindt al tientallen recepten met coquilles. Wat ik er zaterdag van maakte is simpel en lekker: bak in een pannetje wat kleine stukjes spek, sjalot en verse groene peper uit, als dat lekker zacht is geworden schuif je dat even opzij en bak je de coquilles aan beide kanten mooi lichtbruin. Maak een bedje klaar van rucola, (Thaise) basilicum, koriander of peterselie. Leg daar de coquille in. Blus de pan af met een beetje limoen- en sinaasappelsap. Lepel wat van de spekjes etc. en van het vocht over de coquille heen. Voila: zo klaar en waanzinnig lekker.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)