Afgezaagd? Die overbekende recepten blijken juist soms verrassend lekker, mits gemaakt met uitstekende ingrediënten en wat extra aandacht voor de details.
Dit was het voorgerecht van gisteren. Vrijdag alle vis gehaald in de nieuwe zaak van Schuitemaker in Katwijk – waar de kwaliteit nog steeds uitstekend is. Avocado met echte waddengarnalen en een zelfgemaakte romige cocktail-saus, en een heerlijk tartaartje van verse zalm met een randje van gerookte zalm. De 2 ons verse zalm moet je in heel kleine blokjes snijden, en dan mengen met de volgende spulletjes:
- fijn gehakte peterselie en bieslook
- 2 el citroensap
- el kappertjes
- 2 el zoetzuur (zelf gemaakt) of augurkjes
- p/z
- 2 el crème fraîche
Gebruik daarnaast 1,5-2 ons plakjes gerookte zalm. Maak daarvan een bodem en verdeel het mengsel van de zalmblokjes er over. rol (stevig) op en verpak in cellofaan als een worstjes. Leg een paar uur in de koelkast. Dan gaart de zalm door het zuur en stijft het ook een beetje op.
Snijd een paar mooie plakken, en dien op met wat citroen, garneer met balsamico-pareltjes.