nov 152014
 

Ik zou nog even opschrijven hoe de paddenstoelenlasagne te maken. Heel geïmproviseerd eigenlijk: met parelhoen die ik toevallig tegenkwam.

2014-11-15a

  • 3 dl gevogeltefond
  • 2 gesnipperde sjalotjes
  • wat olie
  • 2 dl crème fraîche
  • 1-2 tl paprikapoeder
  • 6 ons schoon geborstelde paddenstoelen
  • 2,5 ons stukjes vlees van parelhoenbout, -filet  of -dij
  • (p/z)

Maak eerst een saus met de sjalot, smoor die in wat olie, voeg paprika toe en de fond. Kook in, voeg crème fraîche toe en kook weer in. Snijd de paddenstoelen in grove stukken, overgiet met nauwelijks olie en grill in een zeer hete droge pan. Let op – dat gaat snel. Voeg met de stukjes parelhoen toe aan de saus (die dik moet zijn). Proeven: waarschijnlijk geen zout, wel wat peper.

  • ongekookte vellen lasagne
  • nog zeker 2 dl crème fraîche
  • parmezaan, geraspt , of pecorino

De kunst van een goede lasagne is hem niet te vochtig te maken, maar toch de vellen goed gaar te krijgen. In een vuurvaste schaal maak je laagjes. Eerst een beetje olie, dan lasagne, dan dun wat crème fraîche, dan paddenstoelen mengsel en de volgende laag. Je moet eindigen met een laagje paddenstoelenmengsel. Vooral die laatste laag lasagne moet goed zijn toegedekt. Vrees je dat het te droog blijft, dan kun je de vellen van tevoren 30 sec. in kokend water houden. De kaas gaat bovenop de laatste laag en moet deze volledig bedekken. Dan 40 minuten de oven in op 180 graden.

Het was prima, en de volgende dag nog lekkerder. Opwarmen gaat dan beter in de magnetron, weer terug in de oven wordt hij te droog.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)