aug 032014
 

Als een patrijs zo duur, maar eigenlijk is het gewoon een restje. Een ééndagskuiken van de legkip, maar dan van het verkeerde geslacht – er zal nooit een ei uit komen. De industrie kan er niets mee, behalve aan de dierentuinen leveren. Maar… als je het opkweekt wordt het een heerlijk kippetje, een haantje van hooguit 6 ons in 9 weken. Een “langzame” lekkernij – de gewone vleeskip groeit wel een paar keer groter in 6 weken. Foodlog schreef er begin dit jaar over, Klootwijk toonde het in de Wilde keuken en daarna lag het ook bij mijn marktpoelier. Ik heb een maand gewacht, maar de prijs zakte niet. Dan toch maar dit weekend geprobeerd.

2014-08-03a

Van binnen en van buiten gemarineerd in olie, citroen, knoflook en salie. Na een uur wat droog gedept aan de buitenkant en opnieuw in de olie gezet. Ongeveer een uur op 180 graden in de oven. Heerlijk, stevig, sappig en een buitengewoon goede combinatie met de vleugjes salie die waren blijven hangen. Het is ruim voldoende voor een persoon, maar iets te weinig voor twee. Daarmee is het een luxe traktatie. Want lekker is ’t zeker.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)