sep 202014
 

Met inspiratie uit Drenthe en Gelderland ontstond vanzelf dit pannenkoekje. Het moet eigenlijk een heel dun flensje zijn, maar bij mij was meer een soort pancake.  Dat moet dus niet, want dan kan de smaak van het pannenkoekje de smaak van de eend overheersen.
2014-09-20a
Beslag voor flensjes:

  • 75 gr bloem
  • 1 ei
  • 2,5 dl melk
  • snufje zout
  • optie snufje suiker

Dit is de minimum hoeveelheid. Evventueel het ei eerst goed opkloppen (met dat beetje suiker).  Bloem, ei, zout  met een beetje melk goed met een garde roeren. Dan al kloppende langzaam de melk bijvoegen. Een half uur laten rusten. Dan flensjes bakken op de bekende manier in een beetje olie of boter. Zie onder andere hier voor een duidelijke handleiding.

Frambozen-room-mengsel:

  • enkele eetlepels gepureerde framboos
  • enkele eetlepels crème fraîche
  • 2 blaadjes gelatine

Gelatine weken in koud water. Frambozen en room warm maken, tegen de kook aan. De uitgeknepen blaadjes gelatine er goed door roeren. Direct gebruiken om het af te maken

Vulling:

  • kleine plakjes gerookte eendenborst (heel goede kwaliteit)
  • fijn gesneden rucola en bieslook
  • p/z (optioneel)

Leg pannenkoekje neer. Leg er een laagje eendenborst op, bestrooid met een rucola-bieslook mengsel. Smeer in met wat frambozen-room-mengsel. Rol goed stevig op. Als de pannenkoekjes al wat afgekoeld waren, dan kun je dat doen in een vel cellofaan.

Laten opstijven en bewaren in de koelkast. Het mengsel dient – behalve de smaak – ook als plaksel om de rolletjes bijeen te houden.

Opdienen:

Feestelijk opdienen met wat sla met vinaigrette, geroosterde pijnboompitjes en een schijfje kumquat.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)