okt 132014
 

Zijn we nu zo kieskeurig geworden of is de kwaliteit echt zo achteruit gegaan? We gaan nog wel regelmatig uit lunchen, en zo’n jaar of 5 geleden konden we ons ook zeer over  het eten verheugen, maar de laatste tijd – zeg maar gerust de laatste paar jaar – komen we toch wel erg veel geknoei of gerommel tegen.

2014-10-13a

’t Hoeft niet allemaal een hoogstandje te zijn, maar wat je wel mag verwachten zijn kwalitatief goede spullen en uitvoering. Zoals de bovenstaande zelf gemaakte “Fish and Chips”, goede spullen, goed gebakken, en dan alleen als extra een krab-mayonaise (die van vorige week: ja, zo lang blijft dat goed).

Aanleiding is een beetje de lunch van eer-vorige week. Ik bestelde Salade met scampi, bulgur met sinaasappel en sinaasappelvinaigrette. De scampi van Schuitemaker zijn beter, de bulgur was vervangen door parelgort en de sinaasappelvinaigrette was met de bulgur vertrokken.  Mijn tafeldame had Kibbeling, salade en kruidenmayonaise. De kruidenmayonaise bleek een veel te zure vinaigrette (inderdaad – de azijn bij Fish ‘n’ Chips) en de kibbeling was een stokje met vijf kleine stukjes, niets bijzonders en nogal droog. Aan het stokje te zien (schoon) was de kibbeling die dag ook niet in de frituur geweest.

We hebben heerlijk buiten gezeten en genoten van de najaarszon op de Nieuwkoopse plassen, maar het eten was eigenlijk pet. Het is niet de eerste keer, we hebben echt het gevoel dat onze lunch bij De Voetangel de laatste positieve uitzondering was in een serie matiger ervaringen.

Heeft u dat gevoel nu ook, dat u steeds vaker een matige of slechte kwaliteit krijgt voorgezet?  Of ben ik te kritisch geworden?

  2 Responses to “Fish ’n Chips”

  1. Natuurlijk zijn we (jij, ik) kritischer geworden. Dat kan haast niet anders. Oog voor detail en waarnemingsvermogen nemen toe naarmate de leeftijd vordert. Maar er wordt ook heel wat aangerommeld in horecaland. En klanten pikken het. Dus neem die uitbaters het eens kwalijk dat ze niet meer zo heel erg hun best doen. Ik probeer altijd nog kritisch te blijven. Naargelang het soort gelegenheid zeg ik er wat van of niet. Bij sommige zaken komt het nooit meer goed. Jammer. Gelukkig word ik toch nog wel een enkele keer verrast.

  2. Hallo Jan,

    Allereerst: Een heel mooi nieuwjaar met veel succes en heel veel plezier.

    Op zoek op het net naar parelgort kwam ik hierlangs. Het is een artikel van enige tijd geleden, maar ook wij hebben de indruk er nog weinig verse gerechten worden geserveerd. Het komt dan ook wel voor dat we de gerechten gewoon terugsturen. Soms levert dat een verbetering op.

    Dus ook wij zijn kritisch, maar niet te kritisch denk ik.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)