sep 132014
 

Een paar dagen op vakantie en de trouwe Canon 400D laat het afweten met een “error 99” – wat echt alles kan betekenen [*]. Daarom zijn er helaas geen foto’s van onze culinaire avonturen. Niet dat je die veel kunt hebben in Drente, het lunch-aanbod is vooral gewoon. Wel wemelt het van de toevoegingen boeren-, weide-, schapen- en/of ambachtelijk. Alsof een horde marketing consultants door de provincie is geraasd.

Folkloristisch eten dus, met weinig fantasie, maar wat geeft het. In zo’n café wil je toch gewoon een ambachtelijk broodje boeren-weideham?

2014-09-13a

In Orvelte hadden we plezier bij de bio-pannenkoekjes van “Professor Pannenkoek”. Mooie mixen onder de merknaam Puur Pannenkoek. Hij heeft ook veel potjes van De kleine Soepfabriek, en andere lekkere spullen. Ik kocht een paar mixen en heb leuke ideeën voor toetjes binnenkort.

Woensdagavond, al miste ik dan mijn kookles, trok ik toch even het schort van Kookplanet aan en maakte ik een pasta met Italiaanse groenten en kip. Op vakantie smaakt het natuurlijk altijd lekkerder, maar het was echt goed geworden. Helaas geen foto.

Vrijdag gingen we nog even langs “De Kruidenwei” in Nooitgedacht (vlakbij de Hof van Saksen, ongeveer 10 km van Assen).  Dit is een biologische geitenhouderij en kaasmakerij. Ik wist het niet meer, maar een jaar of 5 geleden was hun kaasje Lady’s Blue één van mijn favorieten: die kon ik toen nog in Leiden bij “Puur” kopen. Zie bijvoorbeeld deze recepten:

En uiteraard ligt er nu ook een mooie geitenlamsbout in de vriezer te wachten!

Ook een tip is Elburg, daar gingen we op de terugweg even langs. De lunch in ’t Olde Regthuys in Elburg viel echt zeer in de smaak. Goede ingrediënten en net dat beetje extra aandacht voor kwaliteit en details, zo hoort ’t. Wij zouden er terug willen komen.

 

[*] Thuis gekomen bleek de lens niet meer goed te werken. Die is ooit, jaren geleden in Israël, flink gevallen. Het was een mooie lens (EF 17-85), maar repareren zal waarschijnlijk duurder zijn dan een andere te kopen.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)