mei 142014
 

2014-05-15a

Bloggen schiet er een beetje bij in de laatste maanden. In m’n eentje maak ik  kennelijk toch te weinig nieuws klaar. Als aardappels/groente is het vaak dit soort recept: het is makkelijk, smakelijk en je hebt maar één pan nodig. Snijd alle groente in gelijke dobbelstenen, bak eerst de aardappelen tot die gaar zijn en voeg dan nog even de rest van de groenten bij en bak die ook aan.  Om precies te zijn:

  1. Amandines (jonge Franse aardappeltjes) in blokjes snijden met schil en langzaam gaar bakken in wat olijfolie; regelmatig keren;
  2. wat olie erbij, vuur hoog, en blokjes courgette, aubergine en paprika gaar bakken;
  3. dan wat knoflook en sjalot er bij,  zachter laten bakken tot die gaar is;
  4. blokjes cour de boeuf tomaat en snippers oregano alleen maar mee opwarmen. De tomaat moet stevig blijven; z/p er bij en meteen opdienen.

Dorade (laten) fileren, ik heb deze in de lengte nog eens doorgesneden om de laatste graten makkelijk te kunnen verwijderen. Even door de bloem halen en afkloppen. Bakken in heel hete koolzaadolie. Naar mijn gevoel geeft dat het beste resultaat: heel hete olie zorgt ervoor dat de vis van binnen niet erg uitdroogt.

Over het hele gerecht wat sap van een bergamot-citroen druppelen.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)