dec 052013
 

Al zappend kwam ik langs Jamie die “steamed buns” maakte. Hij noemt het Dim Sum, maar wij zouden het Bapao noemen.

Maak een vulling van wat restjes en een deeg in de keukenmachine. Het lijkt allemaal zo makkelijk, maar bij Jamie heb ik wel eens vaker twijfels. Gooi 500 gram zelfrijzend bakmeel in de keukenmachine, 400 gr halfvolle melk, snufje zout, en draai het tot een prachtig deeg. Zegt hij. Het probleem is echter dat dit een heel erg plakkerig deeg werd, dat alleen met moeite uit de keukenmachine te halen was. Dat is geen pretje als er ook nog een vlijmscherp mes ergens onderin het deeg verborgen zit. Met de hand kneden gaat  net zo makkelijk en het deeg wordt ook nog veel soepeler.

 

De vulling:

 • 300 gram kip/kalkoen gehakt (rul gebakken)
 • 100 gram garnalen fijngehakt
 • koriander fijngehakt
 • bosui fijngehakt
 • 1 el chili-bonensaus
 • 1 el pittige chilisaus

Dus deeg maken, oprollen en in 12 plakken snijden. Elk plakje goed plat slaan of rollen, en vullen met het gehakt mengsel. Goed dicht maken. De 12 broodjes gaan 12 minuten de stoomoven in (100 graden stoom).

Voor een goed instructiefilmpje: kijk ook op kookse.tv

  3 Responses to “Vlot en voordelig broodje bapao, met vraagtekens”

 1. Hallo : ik heb een snackbar in België! Dit lijkt me echt wel geschikt om daar ookte verkopen : Ja? En wat raadt U aan als VERKOOPPRIJS? EN BELANGRIJKSTE VRAAG : kan dat rapper(sneller) dan pas na 12 mi nuten in de stoomoven AUB? want , dit lijkt me echt wel lang als een klant daarop wacht?

  Beantwoordt AUB snel! Dank U heel sterk ok!

  Met energieke groet,

  Bob: 00 32 (0) 471 178 292

  • Beste,

   Je kunt de bapao broodjes bewaren in de koelkast maximaal 3 dagen of invriezen. Ingevroren broodjes kun je daarna laten ontdooien en voor 5 minuten stomen. Bij gebruik van een magnetron bij 700 watt een ontdooid broodje voor 40 seconden opwarmen maar een bevroren duurt 90 tot 100 seconden. Maar ik zou niet het recept nemen van deze Mr. Ooijer want die zien er niet uit en men moet ook geen zelfrijzend bloem gebruiken. Trouwens die Jamie Oliver is een dikke commerciële prullenman gelijk Piet Huysentruyt. Ik vind die Jamie een smerige kok en fatsoenlijk spreken kan hij ook niet met zijn binnensmonds gebrabbel een “Zak hooi”is dat. Mocht je een goed recept nodig hebben zoek het dan op http://www.indonesisch-culinair.nl/ bij Bapao Pessa.Gebruik bapaomeel of 00 tarwebloem deze is extra fijn gemalen, mooi wit gebleekt en heeft een veel lager gluten gehalte. Dat betekent dat resultaten veel luchtiger, zachter zijn dan wanneer je gewone bloem zou gebruiken.

   Groeten,

   Ad

 2. Met die 12 minuten gaart het deeg ook. Dat kan niet sneller maar daarna invriezen en weer opwarmen met magnetron of stomen kan wel. Uitproberen maar. Succes!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)