Mosselen koken in een milde curry, en dan opdienen als bijgerecht bij bijvoorbeeld rijst met groentes en vis. Dat was het plan gisteren. Het is echter nog vrij vroeg voor de mosselen en zeker na het koude voorjaar zijn ze wat ielig. Het viel dus een tikkeltje tegen – niet de curry, maar de mosselen. Over een maand gaan we het nog eens proberen. Nu alvast het recept.
Hak half fijn:
- een sjalotje
- 3 tenen knoflook
- 1 plak gember
- 1 stengel citroengras (buitenkant verwijderd)
- 1 rood pepertje zonder pitjes
Zet de rest klaar:
- wat olie
- een blik kokosmelk
- 1 ruime tl vissaus (nam pla)
- 1 eetlepel milde curry
- 1 hand fijngesneden koriander
- wat bosui, fijngesneden
Fruit de gesneden kruiden even aan in de olie. Voeg een ruime eetlepel curry toe en bak even mee. Blussen met de kokosmelk, vissaus er bij en even laten inkoken.
Dit is de basis. Je kunt er groenten en vlees in doen, ananas, etc. Of de mosselen laten meekoken, zoals ik deed. Op het laatst, als garnering, gaat de bosui en de koriander er pas bij. Doe moeten niet mee koken.