apr 112013
 

Simpel is soms het lekkerste. Ik ben dol op kreeft: het is heel duur maar zo nu en dan mag je jezelf wel eens verwennen, vind ik. Dus koop ik de kreeft nog levend zaterdagochtend op de markt, en maak ik hem zaterdag later op de dag al grotendeels klaar: koken in court-bouillon en even open- en schoonmaken. Ik kook hem of haar een minuutje korter dan er voor staat; dan kan ik de stukjes kreeft de volgende dag nog even op de gril doen, terwijl ze toch sappig blijven. 

Er onder een bedje van in blokjes gesneden fijne groentes, gemengd met een beetje mayonaise. Samen echt een verrukkelijk voorgerecht.

  • een kleine Canadese kreeft. Per 100 gram een minuut koken in de bouillon. Gaat-ie daarna nog op de gril, dan in totaal een minuut minder.
  • court-bouillon (dat is een zelf gemaakte groente bouillon. Die bewaar ik in de vriezer voor de keren dat ik kreeft maak: hij begint dus ook al een beetje naar kreeft te smaken)
  • salade: stukje groene en rode paprika, stukjse tomaat zonder vel en zaadjes, stukjes gele courgette, stukjes bleekselderij, gehakte kervel, mayonaise, p/z.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)