aug 232012
 

Za’atar is een kruidenmengsel dat je makkelijk zelf maakt (zie hier), of soms kunt kopen in een specialiteitenzaak met kruiden uit het Midden-Oosten.  Mijn schoondochter bracht het laatst mee uit Israël: daar zit ook zout in. Ik gebruik het vrij vaak, ik ben er echt enthousiast over.

Janneke Vreugdenhil schreef in de NRC over een simpel maar overheerlijk recept van de site syriancooking.com en natuurlijk moest ik dat ook even maken. Het is overheerlijk, zelfs de volgende ochtend als ontbijt. Er is niets simpeler dan dit om te maken: het moeilijkste is het oprollen en snijden van het bladerdeeg. Wel ga ik het de volgende keer eens met een origineel Syrisch deeg (Ajeen)voor hartige hapjes proberen. Dat is een glad deeg.

  • 1 rol bladerdeeg
  • paar fijngehakte smaakvolle tomaten
  • 2 el za’atar
  • 1 tl chili-vlokken (optioneel)
  • (optie:) zout
  • 1 el olijfolie
  • ovenplaat met bakmat

Meng tomaten en kruiden en olie door elkaar. Leg het vel bladerdeeg open en smeer egaal in met het tomatenmengsel. Rol stevig op en snij die rol in plakken van 1,5-2 cm. Leg die plakken plat op de bakmat.

Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de rondjes een minuut of 10-15 of tot ze gaar zijn. Dat hangt van de grootte en dikte af.

Echt heel lekker!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)